Thuisbatterij

Thuisbatterijen zijn de oplossing om overtollige opgewekte zonne-energie op te slaan en onafhankelijk van het net te gebruiken wanneer je maar wilt. Deze opgeslagen energie kan dan op een later tijdstip op dezelfde dag worden gebruikt zodat de accu weer leeg is voordat het PV-systeem de batterij weer oplaadt. De dag erna zal deze cyclus zich herhalen.

Wij werken het liefst met Huawei. Wij hebben steeds voldoende voorraad van zowel omvormers als batterijen als alle toebehoren.

Natuurlijk bestaan er andere goede batterijsystemen van bijvoorbeeld de merken Enphase, BYD, SolarEdge. Wij beschikken over alle nodige bekwaamheidsattesten om ook deze voor u te plaatsen.

Onze slimme batterijsystemen zorgen voor een naadloze en geoptimaliseerde interactie tussen uw zonnepanelen en thuisbatterij. Het systeem regelt voortdurend het opslaan van zelf opgewekte elektriciteit, het gebruik van het elektriciteitsnet en het gebruik van de batterij. Dit resulteert in een vermindering van uw piekverbruik, wat leidt tot lagere capaciteitstarieven.

Thuisbatterij plaatsen?

 • Minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet
 • Stijgende energieprijzen
 • Verhoogde zelfconsumptie
 • Verbeterde rendabiliteit van zonnepanelen
 • Intelligent beheersysteem
 • Automatisering en optimalisatie

Het koppelen van een thuisbatterij aan een zonne-installatie biedt verschillende voordelen:

1. Minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet: Met een thuisbatterij kunt u de energie die overdag wordt opgewekt en niet direct wordt gebruikt, opslaan voor later gebruik. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, vooral tijdens piekuren of in geval van stroomuitval.

2. Stijgende energieprijzen: De stijgende energieprijzen maken het steeds interessanter om zelf opgewekte energie te gebruiken in plaats van het van het net te halen. Met een thuisbatterij kunt u meer van uw eigen opgewekte energie gebruiken, waardoor u minder afhankelijk wordt van de fluctuerende energietarieven.

3. Verhoogde zelfconsumptie: Door de energieopslagcapaciteit van een thuisbatterij te benutten, kunt u meer van de energie die door uw zonnepanelen wordt opgewekt direct thuis gebruiken. Dit verhoogt de zelfconsumptie van de opgewekte energie van uw zonnepanelen, waardoor u minder energie van het net hoeft te halen.

4. Verbeterde rendabiliteit van zonnepanelen: Doordat u meer van uw eigen opgewekte energie kunt gebruiken, worden uw zonnepanelen nog rendabeler. De terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen kan worden verkort omdat u minder afhankelijk bent van externe energiebronnen.

5. Intelligent beheersysteem: Met behulp van kunstmatige intelligentie kan een intelligent beheersysteem de werking van uw thuisbatterij optimaliseren. Dit systeem kan het energieverbruik monitoren en voorspellen, waardoor het automatisch kan bepalen wanneer energie moet worden opgeslagen in de batterij en wanneer deze moet worden vrijgegeven. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening, mogelijk tot wel 50%.

6. Automatisering en optimalisatie: Dankzij het intelligente beheersysteem verloopt alles automatisch en wordt de wisselwerking tussen uw zonnepanelen en thuisbatterij geoptimaliseerd. Het systeem zorgt ervoor dat de energieopslag en -afgifte naadloos verloopt, waardoor u het maximale voordeel haalt uit uw zonne-installatie en thuisbatterij.

Kortom, het koppelen van een thuisbatterij aan uw zonne-installatie biedt niet alleen financiële voordelen, maar ook meer autonomie, efficiëntie en gemak in het beheer van uw energieverbruik.

Wat is een thuisbatterij

Een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, is in feite een opslagsysteem voor elektriciteit in de vorm van een grote oplaadbare batterij. Het wordt typisch gekoppeld aan een zonne-installatie om de overtollige energie die overdag wordt opgewekt op te slaan voor gebruik op momenten waarop de zon niet schijnt, zoals ’s avonds of op bewolkte dagen. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij de aankoop van een thuisbatterij:

1. Opslagcapaciteit: De opslagcapaciteit van een thuisbatterij wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en geeft aan hoeveel energie de batterij kan opslaan wanneer deze volledig is opgeladen. Het is belangrijk om een batterij te kiezen met een opslagcapaciteit die groot genoeg is om je energieverbruik te dekken tijdens periodes waarin er weinig of geen zonne-energie beschikbaar is.

2. Vermogen: Het vermogen van de batterij, uitgedrukt in kilowatt (kW), is belangrijk om te bepalen welke elektrische apparaten je kunt voeden met de opgeslagen energie. Het vermogen moet voldoende zijn om de vereiste elektrische belasting te kunnen dragen, zoals huishoudelijke apparaten, verlichting en andere elektronica.

3. Afmetingen en gewicht: De fysieke afmetingen en het gewicht van de thuisbatterij zijn ook belangrijk, vooral als de ruimte beperkt is. Je moet ervoor zorgen dat de batterij past op de locatie waar je deze wilt installeren en dat de structuur van het gebouw het gewicht kan dragen.

4. Modulaire systemen: Sommige thuisbatterijen zijn modulair, wat betekent dat je de capaciteit kunt uitbreiden door extra modules toe te voegen. Dit kan handig zijn als je in de toekomst je energiebehoeften wilt verhogen zonder een volledig nieuwe batterij te hoeven kopen.

Door rekening te houden met deze specificaties en je eigen energieverbruikspatronen, kun je de juiste thuisbatterij kiezen die past bij je behoeften en situatie.

Productinformatie

Huawei thuisbatterij

Huawei

Huawei heeft speciaal voor de SUN2000 battery ready omvormers een thuisbatterij beschikbaar: de LUNA2000. Deze batterij heeft een modulaire opbouw wat het mogelijk maakt om in stappen van 5kWh de gewenste capaciteit samen te stellen van 5 tot 15 kWh.

Lees meer

De Huawei LUNA2000-5-EO voordelen: foto’s van producent Huawei helemaal onderaan deze pagina. Ik zet later nog foto’s in de map foto’s +uitlleg

 • 100% diepte van ontlading (DoD)
 • Energie-optimizer geïntegreerd
 • Makkelijk te installeren
 • Modulair ontwerp, per module een capaciteit van 5 kWh
 • Veilig vanwege de lithium ijzer fosfaat (LFP) cel
 • Snelle ingebruikname doordat de app de batterij automatisch detecteert
 • Te gebruiken bij de SUN2000 2-6 KTL-L1 & SUN2000 3-10KTL-M1
Byd Thuisbatterij

BYD

De BYD Battery Box PremiUM is een complete thuisbatterij. Dankzij BYD’s modulaire ontwerp is de capaciteit eenvoudig batterij uit te breiden. Door batterij modules toe te voegen wordt de capaciteit vergroot. 

Lees meer

Hierdoor is er voor elk vermogensbereik/huishouden een geschikt batterijsysteem samen te stellen, ideaal voor residentiële PV-systemen.

Deze set is compatible met de volgende omvormers:

 • Fronius primo GEN24 plus
 • Fronius Symo GEN24 plus

De voordelen van de BYD Battery Box Premium HVS:

 • Eenvoudig te installeren
 • Door een beschikbare internetverbinding biedt BYD de mogelijkheid tot offsite support
 • Geschikt voor hoog vermogen noodstroomvoorziening
 • Hoog rendement dankzij hoog voltage serieschakeling
 • Modulair ontwerp, per batterij module 2,56 kWh capaciteit
 • Maximale veiligheid door een kobaltvrije lithium ijzer fosfaat cel en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormering (VDE 2510-50)

Deze volledige set bevat de volgende onderdelen:

 • BYD – Battery Box Premium HVS/HVM – BCU + voetstuk662002 ·
 • 2x BYD – Battery Box Premium HVS – Batterij module 2,56 kWh662000
Enphase thuisbatterij

Enphase

Enphase IQ Battery 3T/10T

Volledig geïntegreerd AC-batterijsysteem met geïntegreerde IQ 8X-BAT-micro-omvormers

Lees meer

Kan eenvoudig aangesloten worden op de wisselstroom van een standaard huishoudelijke installatie

Stelt het systeem optimaal af op de situatie van de gebruiker

Handige besturing en meting via een mobiele app

Passieve koeling (geen bewegende delen/ventilatoren)

Lange levensduur, 15 jaar garantie

Voor de installatie van de batterij dient u als installateur gecertificeerd te zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de Enphase accountmanager.

Voordelen van de Enphase 3T/10T AC-gekoppelde batterij

 • De AC-gekoppelde batterij van Enphase kan naadloos worden toegevoegd aan elke bestaande PV-oplossing, ongeacht de gebruikte omvormer – er is geen noodzaak voor een nieuwe hybride omvormer.
 • Het toevoegen van een AC-gekoppelde batterij met de Enphase Envoy-gateway aan een bestaande installatie biedt de huiseigenaar ook de mogelijkheid om extra zonnepanelen toe te voegen aan hun huidige installatie, op alle beschikbare dakoppervlakken, met behulp van de Enphase IQ8-micro-omvormers.
 • Na de retrofit kan de huiseigenaar in de Enphase Enlighten-app nauwkeurig de totale productie en consumptie van hun gecombineerde systeem, inclusief de batterij.

Noodzakelijke toebehoren:

 • Art. 271037 – Enphase – Wireless Communication Adapter (inbegrepen bij de kit, SAM2705)
 • Art. 270072 – Enphase – IQ Gateway-S Metered

Huawei thuisbatterij

Huawei thuisbatterijHet Huawei Luna-batterijsysteem komt met een indrukwekkende reeks geavanceerde functies en kenmerken, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor huiseigenaren die op zoek zijn naar betrouwbare energieopslagoplossingen.

Hier zijn enkele hoogtepunten van het Luna-batterijsysteem:

1. Hoogspanning lithium modules: Deze bieden een 100% ontladingsdiepte, wat betekent dat je de volledige capaciteit van de batterij kunt benutten zonder de levensduur ervan in gevaar te brengen.

2. Modulair en schaalbaar ontwerp: Met een capaciteit van 5 kWh per module en de mogelijkheid om maximaal drie modules te stapelen, kan het systeem worden uitgebreid tot 15 kWh per stapel. Daarnaast kun je meerdere stapels parallel verbinden voor een totale opslagcapaciteit van 30 kWh.

3. AI-aangedreven diagnose: Het systeem is uitgerust met geavanceerde kunstmatige intelligentie die interne kortsluiting kan diagnosticeren om brandgevaar te voorkomen.

4. Temperatuurcontrole op celniveau: Dit helpt oververhitting te detecteren en te voorkomen, waardoor de veiligheid en levensduur van de batterij worden verbeterd.

5. Intern verwarmingssysteem: Voor betere prestaties in extreme weersomstandigheden, zoals koude temperaturen, is er een intern verwarmingssysteem geïntegreerd dat de cellen voorverwarmt om prestatieverlies te minimaliseren.

6. Compact en aantrekkelijk ontwerp: Het Luna-batterijsysteem heeft een slank ontwerp met een led-display aan de voorkant, waarmee je eenvoudig de batterijstatus kunt controleren. Het compacte ontwerp maakt het ook ruimtebesparend en esthetisch aantrekkelijk.

7. Voorbereid op extreme weersomstandigheden: Of het nu gaat om extreme koude of hete zomers, het batterijsysteem is goed voorbereid dankzij het interne verwarmingselement en de interne ventilator voor optimale warmteverdeling.

8. Lange garantieperiode: Met een fabrieksgarantie van 10 jaar en een belofte van minstens 60% capaciteit behouden na 10 jaar, biedt het Luna-batterijsysteem gemoedsrust en vertrouwen in de duurzaamheid en betrouwbaarheid op lange termijn.

Kortom, met zijn geavanceerde functies, schaalbaarheid, veiligheidsmaatregelen en esthetische ontwerp, biedt het Huawei Luna-batterijsysteem een uitgebreide oplossing voor thuisenergieopslag.