Laadpalen

Met een SMAPPEE laadpaal thuis kunt u niet alleen profiteren van een fiscaal voordeel tot 15% op de totale investering voor 2024, maar ook van aanzienlijk sneller opladen in vergelijking met een traditioneel stopcontact. Afhankelijk van uw elektrische aansluiting en het type voertuig, kan het opladen tot wel 10 keer sneller gaan. Bovendien, met slimme laadpalen, zoals die van SMAPPEE, kunt u zelfs gratis laden door gebruik te maken van overtollige zonne-energie. Dankzij load balancing wordt de energie slim verdeeld tussen uw huis en het opladen van uw auto, waardoor stroomuitval wordt voorkomen. Bovendien kunt u met de slimme laadschema’s van SMAPPEE profiteren van daluren of dynamische energietarieven, waardoor u kunt laden tegen zeer lage kosten. En dit alles wordt beheerd via een eenvoudige en handige app, waardoor het beheren van uw laadactiviteiten moeiteloos wordt.

Laadpaal installeren?

  • Elektrische wagen thuis opladen
  • Lage energiekosten
  • Tot 6 keer goedkoper laden

Met het geïntegreerd energiebeheersysteem kun je optimaal profiteren van de zonne-energie die je thuis opwekt met je zonnepanelen. Je elektrische wagen wordt gedurende de dag opgeladen met behulp van deze zonne-energie of tegen het laagste energietarief, wat het meest kostenefficiënt is.

Smappee zorgt ervoor dat zoveel mogelijk van je opgewekte zonne-energie wordt gebruikt, en indien nodig overschakelt naar energie op basis van daluren, capaciteitstarieven of dynamische tarieven.

Dit betekent dat je altijd profiteert van de goedkoopste energie voor zowel je wagen als je huishoudelijke apparaten, waardoor je tot wel 6 keer goedkoper kunt laden en eenvoudig kunt besparen op je energiefactuur.

Smappee Laadpalen

Onze Smappee thuislaadpalen zijn uitgerust met een geïntegreerd energiebeheersysteem dat naadloos samenwerkt met andere producten van het Smappee Infinity assortiment. Hierdoor kun je gemakkelijk je energieverbruik in huis beheren en heb je volledig inzicht en controle over je totale verbruik, grootverbruikers, verlichting, en meer. Je kunt je elektriciteitsverbruik en zonneproductie in één oogopslag in realtime bekijken, op verschillende tijdsintervallen zoals per uur, per maand, per jaar, en deze indien nodig aanpassen. Dit stelt je in staat om energie te besparen en geld te besparen op je energierekening. Bovendien worden draadloze updates regelmatig uitgevoerd om ervoor te zorgen dat je altijd over de nieuwste functies beschikt.

Met de Smappee App en het Dashboard kun je gedetailleerde informatie krijgen over de laadkosten van je thuislaadpaal, wat handig is voor het doorrekenen van laadbeurten voor je bedrijfswagen via split billing. Je hebt ook realtime inzicht in je

totale energieverbruik, sluimerverbruik en zonneproductie, waardoor je altijd op de hoogte bent van je energieverbruikspatronen. Bovendien kun je het laden van je wagen op elk moment stoppen en hervatten, waardoor je flexibiliteit hebt om je laadbeurten aan te passen aan je behoeften.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een laadpaal, vooral voor elektrische voertuigbezitters:

1. Gemak: Met een thuislaadpaal kunnen eigenaars van elektrische voertuigen hun voertuigen gemakkelijk opladen zonder zich zorgen te hoeven maken over het zoeken naar openbare laadstations. Ze kunnen hun voertuigen ’s nachts of tijdens rusttijden thuis opladen, waardoor het dagelijkse gebruik van het voertuig naadloos verloopt.

2. Tijdbesparing: Thuis een laadpaal hebben betekent dat je niet hoeft te wachten bij openbare laadstations, wat kostbare tijd kan besparen, vooral tijdens drukke periodes.

3. Kostenbesparing: Thuis opladen is over het algemeen goedkoper dan bij openbare laadstations, vooral als je profiteert van voordelige nachttarieven of gebruikmaakt van je eigen opgewekte zonne-energie.

4. Betrouwbaarheid: Door een eigen laadpaal te hebben, ben je niet afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadstations, wat vooral handig is tijdens drukke periodes of in gebieden waar laadinfrastructuur nog niet zo uitgebreid is.

5. Slimme functionaliteiten: Moderne laadpalen kunnen worden uitgerust met slimme functies, zoals het plannen van laadtijden op basis van energietarieven of het regelen van laadsessies via een app. Dit geeft gebruikers meer controle en kan helpen om het opladen efficiënter en kosteneffectiever te maken.

6. Milieuvriendelijkheid: Elektrische voertuigen zelf zijn al milieuvriendelijker dan voertuigen met verbrandingsmotoren, en het hebben van een laadpaal thuis moedigt het gebruik van elektrische voertuigen verder aan, wat kan leiden tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuiling.